Tânărul jucător Alexandru Crapp, de la Juniorul Suceava la FCSB

Într-un județ în care ne zbatem în mediocritate cu fotbalul, apar uneori și motive de bucurie. Alexandru Crapp un jucător care nu a împlinit încă 15 ani, a reușit să facă un pas important în viitoarea carieră de jucător profesionist, fiind recent selectat pentru a juca la FCSB. Sigur, râdem cu un ochi pentru Alexandru pentru că pasul pe care l-a făcut nu îi este la îndemâna oricui, probabil că înseamnă multa muncă, foarte mult talent și de ce nu, o investiție considerabilă din partea părinților. Plângem cu celălalt ochi pentru că ne întrebăm de ce nu putem să-i avem aproape pe acești copii la echipa eșalon a județului. Plângem pentru că pe cei buni îi pierdem, iar unii dintre cei care joacă pentru noi, nu au habar ce înseamnă să joci pentru culorile „galben-verde”, nu știu ce înseamnă Bucovina și ce reprezintă echipa locală pentru suporteri.

În altă ordine de idei, Alexandru a fost primul junior pe care l-am remarcat în cadrul proiectului nostru „Turul județului la fotbal”. Ziceam atunci despre Alex că este un jucător foarte bun de picior stâng, iar ca performanța neobișnuită, Crap avea statutul de cel mai bun pasator din echipă din postura de fundaș. Sigur că nu ne gândeam să ajungă într-un timp atât de scurt la cea mai titrată echipă din România, însă tânărul fotbalist a ținut să ne surprindă.

Probabil că pentru el urmează un drum greu, însă puștiul pare pregătit și entuziasmat pentru transferul prins la FCSB. Contactat telefonic acesta a rămas cu picioarele pe pământ, a declarat că dorește să le mulțumească celor de la Juniorul Suceava, pentru cei 8 ani petrecuți împreună, că își dorește ca ai săi colegi să rămână uniți, să lupte pentru idealurile lor, și de ce nu, o parte dintre ei să i se alăture la noul club. Fundașul sucevean nu i-a uitat pe cei care i-au fost aproape și promite să rămână cu sufletul aproape de foștii lui colegi:

„Vreau să mulțumesc profesorilor de la Juniorul Suceava care m-au antrenat și pregătit: Bogdan Pantea, Ovidiu Vranău și Mihai Guriță. Bineînțeles, mulțumesc în primul rând părinților pentru faptul că au fost alături de mine în toți acești ani ” a declarat Crapp Alexandru.

Ne bucurăm că am avut posibilitatea să cunoaștem un astfel de jucător, îl așteptăm să debuteze pentru noua lui echipă, iar apoi să ne povestească experiența avută. Îi dorim mult succes și sperăm să-l vedem peste câțiva ani îmbrăcând tricoul naționalei de fotbal. Probabil că părinții lui Alex au făcut multe sacrificii pentru pasiunea copilului, totuși, ceea ce nu poate cumpăra MasterCard știe în aceste zile tatăl lui Alex, suporter de mic al steliștilor, iar noi putem doar să ne imaginăm.

În altă ordine de idei, ne întâlnim din nou weekend-ul acesta pentru un nou episod din „Turul județului la fotbal”, voturile fiind în toi în momentul de față, și de ce nu, să cunoaștem următorul jucător al unei echipe ce domină fotbalul românesc.

            Din partea echipei Galbenverde.ro, îți dorim mult succes Alexandru Crapp!!! Suntem mândri de tine!

Articol scris de: Lucian Acxanei

Leave a Reply