Citesc și adulmec tot felul de afirmații pe pagina noastră…

Singurul lucru cu care am rămas din meciul cu FCSB din Cupa României a fost declarația de la începutul meciului, când unul dintre comentatori a afirmat că publicul din Suceava și atmosfera de aici este asemănatoare cu ceea ce ar trebui să se întâmple pe marile stadioane.

Am spus mereu că, noi suporterii, suntem ultima redută, cu siguranță că am avut și noi meritul nostru pentru care echipa nu s-a desființat anul trecut, spun asta și îmi asum, chiar dacă o sa apară cârcotași. Poate că echipa e din nou bolnavă de faliment, are microbul desființării și ne vom ruga în vară să se găsească pastila investitorului, până atunci însă de ce să nu ne bucurăm de fotbal? Citesc și adulmec tot felul de afirmații pe pagina noastră, cum că ai noștri ar juca țurca sau că îs panglicari sau străini de minge…așa și?!

Fotbalul în sine e un sport care îți oferă aproximativ aceleași trăiri și la victorii și la înfrângeri, trebuie să fii un ipocrit să nu recunoști asta. Ne amintim cum am sărit de fericire la o victorie importantă a echipei favorite (nu neapărat locală) sau poate a naționalei și tot așa ne amintim cum am plâns sau preț de câteva minute nu am vorbit despre nimic când am ratat o calificare? Ai noștri sunt panglicari zic unii, așa și? Dacă nu consideri că oamenii ăștia merită 10 lei la două săptămâni nu te cheamă nimeni forțat pe stadion..dacă nici nu vii pe stadion, dar stai să comentezi mereu pe Facebook aș putea să spun că ești la fel de panglicar ca ei. Pentru că așa suntem noi construiți ca oameni, neamul ăsta de români când avem ceva, sigur este stricat sau nu e bun și când nu avem, ne rugăm pentru ceva stricat!

Revin la comentariul celor de la PRO TV și cred că mâine vom fi mai mulți decât la meciurile de pluton. Important este să fim mai mulți buni pentru că dacă vii pe stadion și începi din minutul 5 să faci cunoștință cu mamele jucătorilor noștri când greșesc o pasă, mai bine nu vii deloc, poate ai de făcut pască acasă… Știu oameni care vin chiar și de la 80 de km depărtare, simt trăirile, fie pozitive fie negative și totuși își încurajează fotbaliștii. Acum vreau să vă întreb altceva, dacă ați avea și zic Doamne ferește, un prieten sau un apropiat bolnav sau într-o stare mai proastă, l-ați înjura și l-ați blama? Sau ați încerca să-l încurajați, v-ați simți sprijin pentru el sau l-ați afunda si mai mult? Băieții ăștia sunt neplătiți de câteva luni și acum au nevoie de noi mai mult decât oricând! Trecând inclusiv peste Dragnea al nostru, trebuie să-i susținem, trebuie să fim acolo în tribună și să fim lângă ei chiar și când scorul nu va fi pe placul nostru. Luați exemplul echipelor din vest, luați exemplul fanilor lui Juventus Torino care l-au aplaudat în picioare pe Ronaldo!

Mâine putem demonstra din nou că suntem un public frumos! Veniți mai mult pentru fotbal, în lumea asta de plastic în care nu ne mai atinge aproape nimic, sportul ăsta de panglicari rămâne unul dintre singurele fenomene care îți oferă un sentiment… Chiar dacă nu e cel dorit, tot își merită banii! Sărind peste condamnări, sărind peste retrogradare, suntem în poala celor care poate nu mai au prea mult până la faliment, să ne bucurăm de ei…zic! Nu uita să-ți aduci umbrela, zice lumea că mâine plouă sau dacă ești ca mine, nu-ți lua nimic cu tine, să fim nebuni în ploaie pentru Suceava, FIE VREME BUNĂ, FIE VREME REA!

Leave a Reply