Despre fotbal. Simplu, cu un om simplu

Am filmat astăzi alături de colegul meu Adrian Negru un nou episod pentru ‘’Doza de sport’’, iar invitat a fost profesorul Marius Lup.

Sincer, când m-am alăturat celor din GalbenVerde.ro am fost puțin inocent, îndrăgostit de sportul rege am crezut că va fi simplu, că voi urmări mai mult fotbal și că voi putea să îmi dau mai mult cu părerea despre ce se întâmplă prin județ. Atât. Și am pornit la drum. Am descoperit mulți oameni frumoși, oameni îndrăgostiți de fotbal care ar merge până în pânzele albe pentru acest sport. Am descoperit oameni care pentru o pasiune sunt gata să își dăruiască tot timpul liber, toată energia și bugetul pentru concedii. Însă cu siguranță nu m-am așteptat să întâlnesc oameni precum domnul Lup.

Am ajuns la studioul celor de la NEst TV și totul părea să decurgă normal, doar că am cunoscut și am vorbit cu unul din cei mai dedicați oameni de sport din județ… Atât de jovial și atât de sincer, un om care te câștigă prin onestitatea unui copil care se descoperă pe sine. Sigur că emisiunea o veți vedea mâine, o să puteți să judecați singuri, dar nu există cuvinte care să poată descrie simplitatea unui om care doar oferă pentru viitorii fotbaliști și nu cere pentru el… nimic. Ca în driblingurile simple dar inimaginabile ale marilor foști jucători români, domnul Lup vorbește despre ce jucători a avut pe mână, despre cum crede că ar putea crește județul nostru din punct de vedere fotbalistic și o face atât de simplu și natural încât pare că răspunsurile au fost mereu aici, doar că nu ne-am uitat spre ele.

Acum aproape 19 ani în urmă, dumnealui, pentru o scurtă perioadă de timp mi-a fost profesor de fotbal. M-a nimerit pe o tarla din Obicine, unde acum își are casa primul supermarket din oraș. Era o zi clasică, când după școală mergeam cu copiii din bloc la alergat. Nu reiau poveștile cu ăla grasu’ care avea mingea, cu scoruri de 43-39 și așa mai departe, nu e nimic ieșit din comun, așa era atunci, așa eram atunci. Ne-am reîntâlnit astăzi, eu din postura de „gazetar” , iar dumnealui din postura omului neobosit de fotbal. L-am ascultat și de multe ori am rămas fără cuvinte, am încercat să mă adun și într-un final m-am consolat că l-am avut lângă mine pe unul din cei mai mari iubitori de fotbal din județ. L-am ascultat din nou și din nou și din nou. Mi-am pus multe întrebări, despre un om care se redescoperă pe sine, care iubește natura, care e mândru că e bucovinean și român, care zice atât de simplu că alor noștri din județ nu le lipsește decât motivația, un om care a avut pe mână foarte mulți jucători și are încă viitori jucători. Zice că pe toți i-a învățat cât de mult a putut, iar de la ei, a primit ceva ce banii nu vor cumpăra niciodată: respectul!

Așa cum am mai spus, uneori pare că ne uităm scopul, nici nu găsim motivația să înotăm în noroiul jegos din fotbalul nostru…și vine un om, atât de natural, dupa 20 de ani de fotbal în județ și zice „ Vom fi foarte buni într-o zi”…Schimbăm totul atât de repede în viața de zi cu zi, schimbăm locurile de muncă, lucrurile, prietenii, tot ce pare stricat…până într-o zi, când găsim un om precum Marius Lup, care după 20 de ani de activitate lucrează la brandul „Lupone”, nu plictisit, așteptând să primească ceea ce merită el: o echipă pentru comunitatea din care face parte… închei, pentru că…pentru toate celelalte…există MasterCard…

Articol scris de: Lucian Acxanei

Leave a Reply