În căutarea Forestei de altădată

Astăzi, deși se anunța o vreme cruntă, geroasă, cu -10° Celsius în termometre, am hotărât să merg pentru prima dată în acest sezon de liga a 3 a la fotbal, pe stadionul “Areni”, să fac și eu cunoștință cu “new Foresta” lui Selim Benachour.

Am plecat de acasă cu un sentiment nostalgic, dar și cu amintiri care mai de care mai plăcute din sezoanele trecute, din liga a 2 a, acolo unde într-o anumită perioadă de timp speram cu toții la marea promovare în liga 1 și deja intram din nou în febra meciurilor de pe Areni, cu mii de suporteri în tribune, iar vocile parcă-mi asurzeau urechile: Suceava! Suceava! Suceava!

Dar am ajuns pe bătrânul Areni, care de această dată, era aproape gol, poate din cauza vremii, poate din cauză că nu a mai ajuns Nikolas Anelka sau.. oare.. din cauză că lumea s-a cam săturat de promisiuni? S-a cam săturat de vorbe aruncate în vânt? S-a săturat să vadă o echipa din ce în ce mai rănită și mai “la pământ” ca niciodată?

Știu… Sunt acei oameni care spun cam așa: “Păi.. Ce fel de suporter ești tu, când vii la meci în ultima etapă…? Unde ai fost până acum?”

Și am un răspuns cât se poate de sincer: Acasă!

Aproape că am jurat că nu voi mai călca pe Areni, după infinitele speranțe deșarte create de primărie și staff, dar mi-am luat inimă-n dinți și am plecat la meci, că undeva în adâncul sufletului, cum v-am zis mai sus, se auzeau vocile alea.. SU-CEA-VA! SU-CEA-VA!

Dar în fine, ajuns pe Areni, mi-am găsit un loc la soare, printre pensionari și împătimiți și ia parte la “spectacol”.

Cu gazonul “bocnă”, cu un tricolor și o domnișoară cu o voce de aur, începe imnul național și lumea este în picioare! Nu știam dacă tremur de frig sau mă trec doar fiori de patriotism, dar a fost emoționant și pe această cale, vreau să o felicit pe acea domnișoară care m-a făcut să uit că sunt pe stadion și să-mi aduc aminte de halul în care a ajuns acest popor!

Apoi, avea să fie dat startul meciului, unul care la început ziceai că e un spectacol de patinaj artistic și cum era de așteptat, condus aproape în totalitate de echipa oaspete, care are în lot, nu mai puțin de 6 foști jucători ai Forestei. Pe fondul greșelilor de marcaj, dar și ale “portarului” echipei noastre, Bucovina deschide scorul prin Vitu (min 22) și reduce la tăcere mica galerie care încurajează Foresta. Au început huiduielile, înjurăturile pensionarilor la adresa foștilor jucători dar și a antrenorilor, care până nu demult, au servit cu sfințenie culorile echipei noastre.

Selim Benachour, face schimbarea câștigatoare, iar noul intrat, Martin (min 52) , restabilește egalitatea! Suceava e în delir! SU-CEA-VA! SU-CEA-VA!

Pensionarii au uitat de foștii jucători și prind din nou speranțe, dar până la următoarea fază când Bucovina face 2-1 printr-o lovitură de cap a lui Vişinar (min 56), iar ca să învârtă cuțitul în rană și mai tare, mai marele “portar” al Forestei, George Niga, “dă” pe lângă minge în careu și-i oferă posibilitatea lui Ionesi să desprindă Rădăuți-ul pe tabelă. (min 60) FENOMENAL!

“De unde l-ați adus fraților?” se strigă din tribune, ca mai apoi să vină și răspunsul, de parcă cineva chiar se aștepta la unul… De la Liteni!

6 minute mai târziu, Martin mai bifează o “boabă” și din nou, Sucevenii speră măcar la un egal, mai ales că după ce scorul a devenit 2-3, au fost câteva faze periculoase la poarta Bucovinei.

Golul care a “înghețat” tabela, avea să fie reușit tot de oaspeți, care, la o fază ce nu anunța mare lucru, l-a avut în prim plan pe Stănescu, acesta găsindu-l pe portarul Niga “fără scaun la el” și învingându-l printr-un lob superb! Era minutul 71 și lumea începea să plece ușor, ușor, bolborosind și blestemând din nou soarta acestei echipe care, după cum spunea un fost apropiat al clubului Sucevean, interesul pentru fotbal nu există, ci doar cel al banilor!

M-am lămurit din nou… Aștept să mai treacă un sezon și poate revin pe Areni cu aceleași speranțe ca acum 5-6 ani… Să văd din nou fotbal la Suceava!

P. S. FELICITĂRI C.S.M Bucovina Rădăuți & Co. Pentru ceea ce faceți, iubitori ai fotbalului!

Sursă foto: ACS Foresta Suceava

Articol scris de: Andrei Runcan

Leave a Reply