Cum am văzut eu meciul dintre Foresta și Hermannstadt…

Într-o atmosferă frumoasă de meci mare, suporterii Forestei au încurajat echipa, dar nu până la final, ci până când Sibiul a făcut 2-0. Din acel moment, unii suporteri căutau oaia neagră din teren, pe cine credeți voi că s-au gândit să-l huiduie? Păi pe cine poți să dai vina la acest scor? Exact, pe Matei care deși până acum ne-a salvat în multe meciuri, ieri n-a fost ziua lui, nu i-a intrat nimic, însă consider că suporterii au exagerat. Ca atacant nu poți marca chiar meci de meci, mai ales când adversarul este unul mult mai valoros, iar voi, cei care l-ați huiduit și înjurat pe Marius Matei, cred că ar trebui să fiți mai toleranți. Nu iau apărarea niciunui jucător, deși jocul a fost slab, chiar sub așteptări, a lipsit dorința, unul dintre jucătorii pe care i-am remarcat și îl felicit pentru jocul constant e Pavel Secrier, ceilalți nu s-au ridicat la jocul bun pe care l-au făcut în alte meciuri. Mi-am amintit că la primul gol, Răzvan Began a ieșit hazardat pe sub minge la un corner, iar Radu Crișan a înscris cu capul și am reamrcat că galeria, puțin mai numeroasă față de alte meciuri, i-a scandat numele goalkeeper-ului sucevean, încurajându-l, da, foarte frumos, un gest care ar trebui să fie exemplu și pentru ceilalți suporteri.

Revenind un pic la startul jocului, spectatorii de pe stadion i-au primit în aplauze pe foștii forestieri Bogdan Rusu și Toma Niga, cărora li s-au scandat numele atât de suporteri cât și de galerie.
Cât despre joc, a fost slăbuț, deși scorul de pe tabelă arăta 3-0 în dreptul oaspeților, aceștia n-au impresionat la Suceava, iar la un moment dat am auzit un dialog între suporteri și un jucător al Sibiului:

Suporteri: «Cu jocul ăsta vreți voi să promovați, bă? Când jucați și voi un pic de fotbal?”
Ștefan Blănaru: «Uită-te pe tabelă, e 3-0…»

Da, n-a fost singura conversație pe care am auzit-o între un jucător și suporteri, am mai asistat și la dialogul dintre Marius Matei și suporteri, jucătorul sucevean încerca să le explice într-un mod frustrant că a încercat să facă tot ce a putut, însă cei din tribună continuau să-l critice.

Ăăă, da… La scorul de 3-0 deja ”suporterii” părăseau tribunele, din cei aproximativ 2000 de spectatori, au mai rămas circa 1000 și ceva. Ceva normal la noi, au și ei dreptate, e normal să fii frustrat ca suporter când echipa ta nu are rezultate și se află și pe un loc care la anul ar putea aduce pe Areni formații precum Bucovina Rădăuți sau Șomuzul Fălticeni, să vezi atunci derby-uri, dar hai poate că nu vom ajunge acolo. Suporterii trebuie să fie mai toleranți, jucătorii ăștia îi avem, cu ăștia defilăm până în ultima etapă. Nu uitați că datorită lui Marius Matei am mai strâns ceva puncte în acest sezon. Hai să privim partea bună a lucrurilor, Marius Matei a fost la același nivel cu fostul său coleg, Bogdan Rusu, nici unul dintre ei n-a reușit să înscrie. 🙂

Sincer, ca suporter mă oftic când văd că nu sunt rezultate, că echipa nu merge, dar încerc să mă pun și în pielea lor. Până la urmă a fost un joc împotriva unei echipe care mai mult ca sigur de sezonul viitor va evolua în primul eșalon fotbalisic. Iar pentru noi, urmează câteva meciuri capitale cu formații vecine în clasament, haideți să fim alături de echipă și la următoarele meciuri. Hai Foresta! Hai Suceava!

Leave a Reply