Deplasări buclucașe pentru suceveni

Din cele 9 puncte pe care ar fi trebuit să le aducă acasă cele 3 echipe sucevene în aceste deplasări ale etapei a 6-a, doar 3 au fost obținute de către singura echipă victorioasă, Bucovina Rădăuți. Foresta Suceava, Şomuz Fălticeni și Bucovina Rădăuți s-au deplasat în acest weekend la Covasna, Galați respectiv Iaşi pentru a câştiga cele 3 puncte puse în joc, însă doar una singură s-a întors fericită acasă.

KSE Târgu Secuiesc – Foresta Suceava: 4-1 (2-1)

După victoria obținută sâmbăta trecută cu cei de la Roman, Foresta Suceava nu a reușit să lege și a doua victorie, pierzând cu un dureros 4-1 în fața celor de la Târgu Secuiesc. Încă din minutul 8 scorul a fost deschis de către Ştefănescu, cel care a reușit și hattrick-ul în acest meci marcând și în minutele 39 și 90+3. Foresta Suceava a jucat însă din minutul 57 în inferioritate numerică, atunci când Celeadric a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. Unicul gol marcat de suceveni poartă numele lui Ionuț Artenie, care a reușit să înscrie golul de onoare în minutul 32. Scorul final a fost stabilit în ultimele minute de prelungiri de către Kurtuly care a înscris din penalty.

KSE Târgu Secuiesc: Bunduc – T. Gajdó, Kurtuly, Păun, Bagoly (Dushkaj, ’71), Gáll (Kanyó, ’61), Gazda, Ștefănescu, Bukur, G. Gajdó (Tompa, ’86), Veress.

Foresta: Niga (Cotună, ’61) – Ionescu, Mateciuc, Seven, Nguyen (Grumezescu, ’75), Celeadric, Rigoni, Lungu, Bouadiila, Artenie (Beldiman, ’89), Onofraș.

După acest meci, Foresta Suceava se află pe poziția a şasea în clasament, coborând un loc și aflându-se la şase puncte față de liderul Oțelul Galați.

Sporting Lieşti – Şomuz Fălticeni: 2-0 (0-0)

A doua partidă jucată sâmbătă a fost cea dintre Lieşti și Fălticeni, unde nici de această dată norocul nu a fost de partea alor noştri. Venită după un egal cu Metalul Buzău, Şomuz nu a reușit nici în deplasare să obțină o victorie și a pierdut cu 2-0. Având același ghinion ca al Forestei, cei de la Fălticeni au jucat în 10 oameni după ce în minutul 30 Ionel Zamă a fost eliminat din același motiv: cumul de cartonaşe. Dacă până în minutul 70 Şomuz a reușit să țină de egal, imediat după, Ionuț Constantinescu a deschis scorul făcându-le grea misiunea de a obține victoria. Scorul final a fost stabilit de către Robert Țicămucă în minutul 90, eliminându-le orice şansă celor de la Fălticeni de a mai câştiga meciul.

Sporting: Vădeanu C. – Filimon A., Iancu I., Munchiu D., Maftei C., Băhnașu C, Mihu A., Dima D., Nica A., Stancu Ș., Oana R.

Rezerve: Vicol D., Ticamuca R., Manea M., Sevastian M., Constantinescu C., Dănăilă G., Năstase R.

Șomuz: Pascal C. – Neagoe G. (40 Mircescu D.), Șandru N., Kuruc N., Baltariu R., Arăpașu A., Zamă I., Nechitoaia I. (82 Popovici A.), Julei E., Padovei V., Scutariu A (56 Ungureanu P.).

Rezerve neutilizate: Pascal A., Tacu C., Cucuruzac O., Dohotaru I.

Șomuz Fălticeni se află acum pe locul 13 în clasament cu doar 4 puncte, din ce în ce mai departe de podium.

Știința Miroslava – Bucovina Rădăuți: 1-4 (1-0)

Cel de-al treilea meci a fost jucat duminică, de către singura echipă suceveană care şi-a făcut treaba ca la carte în această etapă și care a reușit să obțină cele 3 puncte. Dacă în etapa trecută au pierdut în fața liderului, de această dată rădăuțenii şi-au luat revanșa câştigând detașat meciul în fața Ştiinței Miroslava. Încă din primul minut, ieșenii au deschis scorul prin Nemțanu cu un şut de la 16 metri care s-a oprit direct în poarta apărată de Valentin Prutean. A urmat apoi o serie de ocazii avute de rădăuțeni însă până la pauză tabela a arătat același scor. În a doua repriză, Bucovina a revenit în forță şi cu spirit de luptă restabilind egalitatea pe tabelă în minutul 53 prin decarul echipei Ungurean care a marcat din lovitură liberă. Nu după mult timp (58′), Busuioc duce echipa în avantaj în urma unui şut din 8 metri după centrarea venită din partea lui Cerlincă. Același Cerlincă reușește să schimbe tabela în 3-1 marcând din penalty-ul obținut de Stejărel Vişinar (80′). Scorul final al partidei a fost stabilit de Coroamă în minutele prelungirilor care a şutat din 16 metri învingându-l pe tânărul portar Bîlbă.

Ştiința Miroslava: Bîlbă, Tăcuțanu, Bucur, Cerneuțanu, Vădeanu, Bordeianu, Săvoaia, Botezatu, Nemțanu, Viorică, Marin

Rezerve: Turiță, Chirilă, Agrigoroaei, Costin, Sandu, Gorovei, Iovu

Bucovina Rădăuți: Prutean, Alecsandru, Vişinar, Vitu, Bălan, Stănescu, Ungurean, Cerlincă, Coroamă, Bosînceanu, Ionesi

Rezerve: Marcu, Dănilă, Busuioc, Ciobanu, Antonesei, Buziuc, Stoian

Cu 12 puncte, Bucovina Rădăuți este cea mai bine clasată dintre cele 3 echipe sucevene, aflându-se pe locul 5 în clasament la doar 4 puncte de liderul Oțelul Galați, iar până la ora actuală se prezintă cel mai bine, arătând un fotbal frumos și de calitate.

La fel ca acum, ne vom mândri și la finalul campionatului cu cele trei echipe, însă care din ele ne va readuce în liga secundă?

Articol scris de: Nicoleta Humă

Leave a Reply