Episodul IV din ”Turul județului la fotbal” | Concordia Grămești – Viitorul Negostina

În dimineața asta mi-am așezat liniștit legitimația în jurul gâtului și m-am pornit spre ceea ce urma să fie o premieră: primul meci al proiectului “Turul județului la fotbal” din Liga a V-a, la Grămești!

Desfășurarea meciului AS Concordia Grămești – Viitorul Negostina

Echipa locală avea derby cu Viitorul Negostina un meci de orgoliu și așa cum mă așteptam de “care pe care”. Meciul a început frumos, sub dominarea oaspeților care au irosit câteva ocazii bune, însă cei care aveau să înscrie primii au fost grămeștenii printr-o acțiune frumoasă și un șut puternic la colțul scurt al jucătorului cu numărul 15, Lazurcă Daniel și era abia minutul 13. Părea că echipa gazdă avea să-și facă meciul ușor, conduși de pe margine de un antrenor cu multă experiență și cu o viziune foarte bună, ei reușind să țină mingea departe de poarta proprie. Totuși, în minutul 25 cei din Negostina au reușit să egaleze cu un șut frumos de la marginea careului, care l-a suprins pe portarul Grămeștiului Roatar Rudolf. În minutul 40, se făcea 1-2, când după o acțiune bună a Negostinei, pe fondul neatenției Hritcu Florin avea să-și trimită mingea în propria poartă. El a fost indus în eroare de căderea unui adversar în careu, și crezând că va fi dictat penalty a șutat cu putere în minge, aceasta oprindu-se direct în plasa propriei porți. Ceea ce mi-a plăcut după această fază, este faptul că nici unul din colegii jucătorului și nici măcar antrenorul lui nu au făcut altceva decât să-l încurajeze pe cel care la cei 26 a fost cel mai vârstnic jucător din echipa gazdă. Autogolul lui avea însă să stabilească scorul pauzei.

Ieșiți de la cabine, jucătorii Grămeștiului au căutat mereu egalarea pe care au reușit-o prin șutul frumos de la 20 de metri al unui jucător de 17 ani despre care vom mai auzi cu siguranță în viitor: Șandru Adrian. Imediat după marcarea acestui gol, cei din Grămești au irosit o mare ocazie de gol prin Scripcariu Lucian, care nu a reușit să înscrie cu capul din apropierea porții. Avea să fie 3-2 pentru Negostina în minutul 76. Bucuria oaspeților a durat doar 3 minute, pentru că abia introdus în teren puștiul de numai 14 ani, Avîrvarei Petrică, avea să înscrie după o acțiune bună a aceluiași Șandru Adrian. Meciul părea că se îndreaptă spre un rezultat de egalitate, care din punctul meu de vedere ar fi fost echitabil. Cei din Negostina nu au fost însă de aceeași părere, reușind să stabilească scorul final 3 – 4 cu 5 minute înainte de încheierea timpului regulamentar.

Concordia Grămești a început în următoarea formulă:

 • Rotar Rudolf
 • Lazurcă Daniel
 • Șandru Adrian
 • Dumitrovici Cezar
 • Scripcariu Lucian
 • Cojocariu Adrian
 • Hritcu Florin
 • Cantorianu Cosmin
 • Ungurianu Cozmin
 • Cîrmaciu Marian
 • Nechita Gabriel
 • Rezerve: Avîrvarei Petrică, Citra Bogdan, Cojocariu Alexandru.

Așa s-a scris istoria unui meci frumos, cu multe goluri și ocazii de ambele părți. Dincolo de înfrângerea Grămeștiului, am văzut însă astăzi o echipa cu mult potențial, care vrea să demonstreze că se poate face fotbal curat și frumos și în Liga a V-a. Tot ca și o premieră pentru mine, am văzut astăzi foarte mult fair-play pentru echipa gazdă. Pentru prima oară de când am început acest proiect am observat o echipă care dă mingea în afara terenului când un jucător advers este accidentat, chiar dacă este condusă, am observat o echipă care returnează baloanele adversarilor atunci când este vorba despre o minge de arbitru, și am observat o echipă care și-a felicitat adversarii pentru victorie. De altfel, cei din conducerea clubului ne-au transmis că proiectul lor ține mult de comportament, iar ceea ce își doresc este să dea un exemplu pentru ceilalți participanți din competiție. Personal, încurajez și susțin această idee, pentru un fotbal frumos și curat, unde cel mai bun câștigă mereu pe teren!

Dacă este să vorbim despre remarcați, în evidență a ieșit portarul Grămeștiului, care a făcut un meci foarte bun chiar dacă a încasat 4 goluri. Rotar Rudolf este probabil un portar de nivelul Ligii a III-a, foarte bun în duelurile 1-1 și cu un joc foarte frumos de picior. Un alt jucător care a impresionat a fost Cojocariu Adrian, căpitanul echipei, un fundaș foarte sigur pe el, care a făcut un joc consistent. Nechita Gabriel este un jucător de 20 de ani care are potențial pentru o ligă superioară, reușind câteva acțiuni foarte frumoase. Ultimul dar și cel mai bun jucator de pe teren al celor de la AS Concordia Grămești a fost astăzi Adrian Șandru, autorul unui gol și o pasă de gol. Puștiul de doar 17 ani a arătat mult curaj și mult sânge rece în fața porții.

Dacă astăzi nu le-am purtat noroc celor din Grămești nu putem decât să le urăm succes pe viitor. Proiectul nostru “ Turul județului la fotbal”, intră și el în pauza competițională așa că rămâne să ne auzim anul viitor cu o viitoare echipă care face mare, fotbalul mic.

 

Leave a Reply