Șomuz Fălticeni încheie anul cu o victorie în fața Râmnicului Sărat

Final de tur fericit pentru Fălticeni. Echipa încheie prima jumătate a sezonului cu o victorie la limită. 

Pe un teren înghețat, la minus 9 grade și susținută de aproximativ 100 de suporteri, Şomuz Fălticeni a reușit astăzi să câștige meciul împotriva celor de la Râmnicu Sărat cu scorul de 1-0 şi să încheie turul de campionat în afara locurilor retrogradabile. E foarte greu să joci la temperaturi atât de scăzute și mai mult pe gheață decât pe iarbă, însă cu toate acestea Şomuz şi-a dorit cu orice preț ca toate cele 3 puncte să rămână la Fălticeni şi a încercat în nenumărate rânduri să marcheze în poarta echipei care s-a apărat cu disperare.
Prima repriză a început cu Râmnicu Sărat ca dominantă, însă nu a durat decât 5 minute ca fălticenenii să ia inițiativa. Cu toate acestea, ocaziile nu au fost foarte clare, echipa având parte doar de câteva şuturi din afara careului. În repriza a doua însă, echipă antrenată de Dan Dăscălescu şi Iulian Darabă a început în forță, prima ocazie și una dintre cele mai periculoase fiind în minutul 67, când elevii acestora au avut o dublă ratare în apropierea porții Râmnicului Sărat, prin 2 şuturi consecutive scoase de fundaşii echipei oaspete. Cea mai importantă ocazie a meciului şi ratarea monumentală a lui Eduard Julei a fost în minutul 80 când acesta a ratat din 5 metri cu poarta goală, dintr-o minge care şutată de pe stânga a ricoșat din bară la jucătorul Şomuzului. Deşi Râmnicu Sărat s-a apărat pe 2 linii în disperarea de a se întoarce acasă cu un punct, Eduard Julei a învins într-un final în minutul 89 linia defensivă a oaspeților marcând un gol cu călcâiul şi declarând-o câștigătoare a partidei pe Şomuz Fălticeni.
Astfel, fălticenenii încheie prima jumătate a sezonului pe locul 11, acumulând 13 puncte, părăsind locurile retrogradabile şi fiind deasupra liniei, cu speranța că în a doua parte a campionatului se vor prezenta mult mai bine, având parte de mai multe victorii și fără a avea emoții de posibila retrogradare în Liga IV-a.

Articol scris de: Nicoleta Humă

Sursa foto: Codrin Anton

Leave a Reply