Florentin Petre împlinește astăzi 42 de ani | La mulți ani, Piticule!

Florentin Petre – unul dintre cei care au marcat istoria recentă a clubului Dinamo, astăzi antrenează Foresta. 

Cel mai probabil unul dintre cei mai emblematici și iubiți jucători ai clubului Dinamo București, Florentin Petre nu are nevoie de nici o altă descriere. A impresionat în culorile ”alb-roșii”, dar și în momentul în care a fost convocat la echipa națională. ”Piticul” a strâns 259 de apariții în tricoul ”alb-roșilor” înscriind 43 de goluri, iar la echipa națională a strâns 52 de selecții reușind să înscrie de 6 ori. Caracterizat prin muncă, dăruire și seriozitate, Florentin Petre a fost idolul multor tineri în timpul carierei sale, acesta fiind de departe și un exemplu pentru actualele generații.

În 2011, Florentin își încheie o carieră cu multe realizări și rămâne în inima suporterilor la echipe pentru care a evoluat, fiind apreciat și în Bulgaria unde a evoluat timp de 4 sezoane. În 2015, acesta își începe cariera de antrenor la echipa secundă a echipei care l-a propulsat în fotbalul mare, Dinamo București. Doi ani mai târziu, în 2017 a fost secundul lui Cornel Țălnar atât la Brașov cât și la Luceafărul Oradea. În octombrie 2017, Florentin preia funcția de antrenor principal al Forestei ceea ce a avut un impact puternic asupra suporterilor suceveni care l-au susținut încă de la primul meci. Odată cu numirea ”piticului” pe banca Forestei, rezultatele nu au întârziat să apară și să se simtă vizibil, atât în joc cât și în tribune, unde publicul îi scanda numele după fiecare meci.

Pentru ceea ce a reprezentat Florentin Petre ca jucător, nu putem să spunem decât că suntem mândri că pe banca Forestei se află un fost mare jucător al României. Suntem și vom fi alături de Florentin!

Florentine, îți mulțumim pentru tot ceea ce ai făcut pentru fotbalul românesc și pentru tot ceea ce faci la Foresta! Îți dorim multă sănătate, bucurii alături de cei dragi și cât mai multe realizări în cariera ta de antrenor! La mulți ani, Piticule! 

Leave a Reply