Foresta Suceava – Bucovina Rădăuți, astăzi, ora 14:00, stadionul Areni

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale campionatului și mult așteptatul derby local dintre Foresta Suceava şi Bucovina Rădăuți se va desfășura astăzi cu începere de la ora 14:00. Se anunță a fi 90 de minute incendiare între cele două echipe, nu doar pentru că ambele echipe îşi doresc să încheie turul campionatului cu o victorie, ci și pentru faptul că Foresta Suceava dorește să îşi ia revanșa în fața Rădăuțiului după ce aceștia i-au tăiat calea în drumul spre Cupa României anul acesta. Datorită acestui lucru, dar și pentru faptul că Bucovina Rădăuți a reușit vara trecută să îi ia Forestei câteva din piesele importante ale echipei şi anume Vlad Stănescu, Andrei Cerlincă, Vasile Dănilă, Cosmin Coroamă şi Robert Bosînceanu, stropul de orgoliu va fi prezent în meciul desfășurat pe bătrânul Areni.

Toată săptămâna s-a vorbit despre așa-zisa venire a francezului Nicolas Anelka la meciul dintre cele 2 echipe sucevene, încântarea suporterilor a fost una foarte ridicată spunând majoritatea că vor veni să îl vadă pe acesta cum va da lovitura de începere a partidei, însă iată că francezul, din motive ştiute doar de el și necunoscute suporterilor, care ar fi fost în stare să stea 90 de minute în frigul lui decembrie doar pentru a-l vedea pe francez cum şutează o dată în minge şi nu pentru a vedea cele 2 echipe la treabă, a anunțat conducerea Forestei cu o zi înainte că nu va mai ajunge la meci, lăsându-i pe aceștia cu ochii în soare, când se pregăteau să îl primească la aeroport. Trist nu este faptul că nu mai vine fostul jucător al PSG în Suceava, ci faptul că sucevenii au uitat să îşi aprecieze adevăratele valori atât ale Sucevei cât și ale României, din punct de vedere fotbalistic.

Au așteptat cu nerăbdare venirea francezului și s-a tot vorbit despre asta însă nimeni nu a adus în discuție faptul că cei doi foști mari jucători ai Forestei, Dorin Goian şi Daniel Bălan, se reîntorc pe Areni, oameni care au făcut performanțe în fotbalul românesc. Este trist faptul că numărul celor care veneau doar să-l vadă pe Anelka, este cu mult mai mare decât numărul celor care ar fi venit să îl vadă pe Daniel Bălan jucând din nou pe Areni poate pentru ultima dată din postura de jucător al unei echipe sau pe Dorin Goian din postura de antrenor pe acest stadion sau pur şi simplu să se bucure de meci care cu siguranță nu va fi unul plictisitor. Suntem în anul centenarului, iar suporterii au ajuns să fie prezenți la stadion doar pentru venirea unui străin din țara celor care ne fac țigani, în loc să o facă şi pentru românii noștri care au scris istorie în fotbalul românesc şi care cândva au ajutat echipa a căror suporteri sunt astăzi. Meciul se va putea desfășura, chiar și fără prezența lui Nicolas Anelka, putând foarte bine și unul dintre jucătorii celor două echipe să dea lovitura de start, așa că nu aş vedea motivul pentru care cei care până ieri erau prezenți la meci să se răzgândească.

Nicolas Anelka este apreciat de iubitorii de fotbal, printre care şi eu, de aceea înțeleg încântarea dusă la extrem a unor suporteri, însă pentru mine Dorin Goian este mult mai valoros decât Anelka şi ar merita mult mai mult prezența oamenilor pe stadion. Revenind la evoluția celor două echipe, Bucovina Rădăuți s-a prezentat mult mai bine în acest campionat spre deosebire de Foresta care se află pe locul 5 în clasament, la 7 punctele în spatele Rădăuțiului, ocupanta locului 4. Etapa trecută doar rădăuțenii au reușit să smulgă cele 3 puncte din brațele Focşaniului, pe când Foresta a pierdut meciul de la Buzău cu scorul de 4-0, fiind a 3-a oară în această jumătate de sezon când sucevenii primesc 4 goluri într-un meci. Cele două echipe se vor duela astăzi de la ora 14:00, cu sau fără prezența lui Anelka, pe Stadionul Areni din Suceava şi sperăm că asistența să fie una ridicată.

Articol scris de: Nicoleta Humă

Leave a Reply