Hermannstadt, un exemplu pentru multe echipe de Liga a II-a

FCSB părăsește Cupa României după ce a fost învinsă de AFC Hermannstadt cu scorul de 3-0. 

Premieră atât pentru orașul Sibiu cât și pentru Liga a II-a care are după mulți ani o semifinalistă a Cupei României. AFC Hermannstadt a dovedit astăzi că prin muncă și dorință poți trece ușor de o formație de primă ligă a cărei cotă este de 10 ori mai mare. Probabil cel mai bun jucător de pe teren, Bogdan Rusu a ridiculizat apărarea lui Nicolae Dică și a reușit să înscrie de două ori în poarta lui Bălgrădean și să ofere un asist lui Ștefan Blănaru. Pe lângă jocul frumos pe care Sibiul l-a făcut astăzi și pe lângă faptul că au fost la circa 10.000 de spectatori la meci, nu poate decât să ne bucure pe cei care iubim acest fenomen. Calitățile lui Rusu nu au trecut neobservate nici la Suceava, acesta s-a remarcat pe la toate echipele pe unde a fost prin dăruirea și seriozitatea sa că este un jucător valoros. Păcat că nu l-a văzut cine trebuie, jocul lui este demn de Liga 1, poate chiar mai bun la ce fotbal avem în prima divizie.

Una peste alta, Sibiul a arătat și de-a lungul acestui sezon de Liga a II-a că este o formație care practică un joc frumos, iar astăzi a confirmat că merită să promoveze. Dacă dăm un pic timpul în trecut, avem două exemple de formații care nu au impresionat în meciurile de Liga a II-a, iar în Liga I se chinuie să nu retrogradeze, fiind vorba despre Juventus București și Sepsi OSK. Cred că despre Juventus București nici nu mai este nevoie să vorbim despre modul cum a promovat în prima divizie practicând de altfel un joc mincinos.

Revenind la meciul de la Sibiu, antrenorul Alexandru Pelici pare să dețină cheia succesului în duelurile cu echipele cu nume ale României, nu pot să spun de valoare pentru că aș minți, nu prea contează valoarea de pe hârtie atâta timp cât în teren nu demonstrezi. Așadar, Sibiul este un exemplu pozitiv pentru multe orașe și echipe din România, dacă vrei performanță îți trebuie un buget de minim 600.000 euro și jucători de calitate precum Bogdan Rusu, Ștefan Blănaru, Ionuț Stoica, Cristian Danci, Sabin Lupu și mulți alții. Hermannstadt chiar are un lot destul de interesant din punct de vedere valoric și asta o demonstrează și în teren. Dacă vrei să faci performanță soluția este să investești, nu știu cum ar fi putut ca Foresta Suceava, în sezonul precedent când echipa se afla pe locul secund să promoveze atâta timp cât ai la dispoziție un buget de 200.000-250.000 euro, fără a ține cont și de jucătorii foarte buni care se aflau în lot la acel moment?!

Totuși, felicitări formației sibiene, felicitări și foștilor forestieri Bogdan Rusu, Lucian Dumitriu și Toma Niga! 

Leave a Reply