Noi deplasări în etapa a 8-a

În etapa a 8-a a Ligii a III-a, seria I cele trei echipe-Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni – vor juca în deplasare la Lieşti, Dărăbani și Miroslava. Foresta și Rădăuți speră să se apropie cât mai mult de podium, pe când Fălticeni joacă pentru a încerca să scape de locurile ce duc la retrogradarea în liga a 4-a.

După o înfrângere usturătoare cu cei de la Târgu Secuiesc, Foresta Suceava şi-a luat revanșa față de suporteri şi pare că se simte mult mai în formă în meciurile de acasă și reușind sâmbăta trecută să învingă Metalul Buzău cu scorul de 4-0, marcând Mateciuc, Grumezescu x2, iar al 4-lea fiind autogol. Astăzi, Foresta se deplasează la Lieşti sperând la o victorie și în deplasare, nu doar acasă după cum a declarat și antrenorul Selim Benachour la conferința de presă. Sporting Lieşti se află pe locul 9 în clasament, la 3 puncte de Foresta, având în ultimele 3 partide 2 victorii și un egal, pe când sucevenii au tot atâtea victorii plus o înfrângere. Rămâne de văzut astăzi care dintre ele își va trece încă o victorie pe listă.

Tot după o victorie vine și Bucovina Rădăuți care după ce a jucat aproape tot meciul în inferioritate, Iulian Ionesi fiind eliminat încă din primul sfert de oră al partidei, a reușit să lege încă o victorie și să-i învingă pe cei de la CSM Paşcani cu scorul de 2-0 (Ungurianu 45′, Coroamă 82′), aflându-se în acest moment pe locul 5 la egalitate de puncte cu locurile 3 și 4. În etapa aceasta întâlnește echipa aflată pe loc de baraj, Sănătatea Dărăbani, care în ultima vreme nu a fost într-o formă tocmai bună, astfel rădăuțenii fiind favoriți în acest meci.
Singura dintre cele 3 care pare să aibă probleme destul de mari în acest sezon este nou-promovata Șomuz Fălticeni care nu a mai câștigat de 5 etape și care a reușit să acumuleze până acum doar 4 puncte, aflându-se pe loc de retrogradare. Etapa trecută a întâlnit liderul Oțelul Galați, meci în care nu prea multă lume şi-a pus speranțe, dar în care cei de la Fălticeni au reușit să surprindă în prima repriză deschizând scorul în minutul 20 prin Ungureanu și reușind să-i rupă Oțelului lanțul de 8 meciuri consecutive în care nu a primit niciun gol. Din păcate jocul bun nu a mai continuat și în a doua repriză, Fălticeni încasând nu mai puțin de 5 goluri. Nici în această etapă misiunea lor nu pare a fi una ușoară, întâlnind echipa de pe locul 7, Ştiința Miroslava care în ultimele 3 meciuri a reușit să acumuleze tot atâtea puncte cât a adunat Fălticeni de la începutul campionatului.

Deznodământul celor 3 meciuri îl vom afla astăzi după ora 15:00, oră la care sunt programate.

Programul complet al meciurilor de astăzi din etapei a 8-a:

  • Metalul Buzău – Roman
  • Sporting Lieşti – Foresta Suceava
  • Știința Miroslava – Șomuz Fălticeni
  • Sănătatea Dărăbani – Bucovina Rădăuți
  • Ceahlăul Piatra Neamț – Gloria Buzău
  • Oțelul Galați – Focşani

Au mai jucat ieri:

  • Râmnicu Sărat – Târgu Secuiesc: 0-2
  • Paşcani – Botoșani II: 0-3

Articol scris de: Nicoleta Humă

Leave a Reply