TIMP LIBER | Cum a ajuns România la CM din Uruguay din anul 1930

Fotbalul nu e făcut doar din reclame și iubite de fotbaliști celebri. De-a lungul existenței sale de aproximativ un secol și jumătate fotbalul a oferit și multe evenimente, detalii ce par aproape ireale pentru zilele în care trăim.

Astăzi am ales să vă vorbesc despre primul Campionat Mondial din istorie. Se întâmpla în Uruguay în anul 1930. Deci acum 89 de ani s-a desfășurat prima Cupa Mondială din istoria a ceea ce astăzi numim noi “sportul rege”. Câteva detalii de atunci care sper să vă “dea pe spate”, au participat 13 echipe și se participa pe, atenție, BAZĂ DE INVITAȚIE!!! România, una dintre cele 13 participante a parcurs drumul până în Uruguay în nu mai puțin de o lună, mare parte a deplasării făcând-o cu vaporul. Mulți dintre jucătorii echipelor participante purtau pe teren în timpul jocurilor niște pălării pe care le poartă în zilele noastre bătrânii în zi de sărbătoare sau la Biserică. Arbitrii meciurilor erau îmbrăcați în costume de cea mai bună calitate.

Am încercat să vă redau câteva evenimente din fotbalul mondial de acum aproape 100 de ani. Imaginați-vă, acum în zilele noastre, măcar una din întâmplările de mai sus, cu siguranță vi s-ar părea ciudată și imposibilă.

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: eusunt12.ro

 

Leave a Reply