Turul județului la fotbal | Cajvana și povestea ei în episodul al IV-lea

Ne bucurăm foarte mult când drumurile noastre se opresc în fiecare weekend prin localitățile frumoase ale acestui județ, weekend-ul acesta am poposit la Cajvana… 

Fiecare episod din cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal” a avut o poveste specială, iar în weekend-ul ce tocmai a trecut am avut ocazia să vedem la treabă două formații pe care le-am mai întâlnit. Stejarul Cajvana am avut ocazia să o vedem la treabă de două ori, dar de fiecare dată ca și adversară a echipelor pe care am fost să le vedem, de partea cealaltă, Vatra Moldoviței ne-a fost de două ori gazdă. De cum am intrat în micul orășel, Cajvana, un loc încărcat de istorie în care simbolul orașului este un stejar, dar totodată și numele este unul special. Știam de la început că în Cajvana oamenii sunt dintr-o bucată, dar nu în sensul rău al cuvântului, ci mai degrabă sunt oameni muncitori, oameni care trăiesc fiecare moment, am avut ocazia să ni se și confirme acest lucru la jocul de duminică când cei din tribune și-au împins jucătorii de la spate, fiind foarte prezenți și vocali. Una peste alta, formația căjvăneană este susținută din fonduri proprii, iar cei din cadrul clubului ne-au spus că e pentru prima dată când primăria se implică și ea, motiv pentru care i-am și apreciat pe cei de acolo care investesc și au reușit să țină atâtea sezoane această echipă.

DESFĂȘURAREA JOCULUI

Am să încerc să mă rezum mai puțin la partea de rezumat atâta timp cât vom pregăti și un material video… Jocul a fost per total unul echilibrat, iar scorul final a fost unul echitabil, 2-2. Prima repriză a fost dominată autoritar de către formația oaspete care a reușit să rateze din aproape toate pozițiile, însă doar intervențiile portarului Tofan Ilie au ținut în viață echipa din Cajvana. Cu siguranță intervențiile pe care goalkeeper-ul din poarta Cajvanei le-a avut au fost dintr-o altă ligă, suprinzându-ne plăcut pe noi cei care am luat parte la acest joc. Până la pauză fără intervențiile lui Ilie scorul ar fi putut să fie unul de proporții în favoarea oaspeților. Însă în minutul 32, goalkeeper-ul căjvănean nu a mai avut replică în fața lui Cherariu Michael după o centrare venită de pe partea dreaptă a atacului Vatrei Moldoviței. După golul primit, Cajvana a ieșit la atac replicând 10 minute mai târziu, însă printr-o posedare la sacrificiu, ultimul fundaș al oaspeților își salvează echipa de la o fază pe care scria gol. În minutul 42, o intervenție asupra lui Tomescu George în careul oaspeților îi irită pe cei aflați în tribune care au cerut penalty la un presupus fault în careu, jocul continuă, iar de data această oaspeții cer penalty la o intervenție asupra lui Vicliuc Ionuț, însă arbitrul nu dă nimic nici la această fază. Scorul la pauză era în favoarea oaspeților, 1-0. Pe timpul pauzei, antrenorul și totodată jucătorul celor din Cajvana, Ion Lupăștean încearcă să-și motiveze jucătorii spunându-le că este un joc acasă și trebuie să joace mai în față și fără teamă, lucru care s-a și întâmplat în cea de-a doua parte.

Cea de-a doua repriză a început cu câteva contre, iar după 10 minute forcing-ul Cajvanei a dat roade. Cei din echipa căjvăneană profită de o neînțelegere între goalkeeper-ul Vatrei Moldoviței și un fundaș de care reușește să profite Gurău Isac a cărei centrare a ajuns norocos în poartă. Bucuria Cajvanei nu a durat prea mult, patru minute mai târziu, Vatra Moldoviței preia conducerea după o fază la care gazdele au cerut offiside, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. După acest gol, jocul a devenit unul de uzură, fiind vreo câteva minute bune în care s-a jucat mai mult la mijlocul terenului. În minutul 78, spiritele s-au aprins în tribuna micuțului stadion, suporterii căjvăneni au reclamat un posibil henț al unui fundaș al oaspeților, dar nici de această dată arbitrul nu a dat nimic. Golul egalării a venit în minutul 90+2 când goalkeeper-ul oaspeților a ajuns târziu la o minge și l-a faultat în careu pe un jucător al Cajvanei. Cernovschi Onuț a executat plasat la firul ierbii și a adus egalarea. Scor final 2-2, iar în urma jocului putem considera că scorul final este unul echitabil.

MVP-UL CAJVANEI DIN ACEST JOC 

Acest episod din cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal” a avut și o premieră, Ilie Tofan fiind primul portar căruia i-am oferit mingea pentru omul meciului. Și nu ne-a trebuit foarte multe parlamentări pentru a ne decide cui să oferim mingea, cele 5-6 intervenții pe care le-a avut ne-a convins să-i oferim lui acest premiu.

În concluzie, ne-am bucurat de acest meci, am reușit să vedem patru goluri, dar și ocazii, a fost un meci cursiv cu de toate, această impulsivitate de care au dat dovadă spectatorii a fost pe alocuri exagerată, dar pe cealaltă parte aceștia au încercat să-și încurajeze jucătorii. La finalul meciului, Ion Lupăștean ne-a oferit câteva informații:

Un meci dificil pentru noi astăzi, am întâlnit o echipă bună și experimentată însă pe final am reușit să smulgem un punct. Din păcate lipsa unor jucători se cunoaște, mulți sunt plecați în străinătate sau accidentați. Un lucru bun este că avem 10 jucători sub 19 ani care sperăm pe viitor să crească și să ne ajute. Mulțumim pe această cale sponsorilor care sunt alături de noi, Primăria Cajvana, La camp, La Puiu , Pascar Exim , GeoSaw , Agroline Bucovina și oamenilor care vin în fiecare duminică ne sprijină și ne încurajează la fiecare meci. Multă baftă și celor de la Vatra Moldoviței la următoarele jocuri.”

Cajvana rămâne un mic orășel frumos al Sucevei, în care seriozitatea și dorința de afirmare predomină în caracterul oamenilor. Ne bucurăm și noi că am avut ocazia să ajungem și pe la ei și pe viitor (poate la retur) vom onora cu mare drag orice invitație venită de la ei. Ne-am bucurat să-l cunoaștem pe Ion Lupăștean, știam că este foarte implicat, însă acum avut și ocazia să vorbim cu el și să ne spună câte ceva despre proiectul lui. De asemenea și domnul Puiu, un personaj implicat din toate punctele de vedere, un personaj temperamental pe parcursul jocului, însă după meci dumnealui ne-a spus că are momente în care nu se poate controla, deoarece el investește în echipă și consideră că arbitrajul din acest joc a fost sub așteptări. Noi le urăm în continuare succes atât formației căjăvnene cât și celei din Vatra Moldoviței.

În final, aș vrea să le mulțumim partenerilor noștri: Asociația Județeană de Fotbal Suceava, NEst TV Channel, GazetaSV.ro, Costi Solovăstru, Nicu Horodenciuc, Ovidiu Munteanu și duminicapetarla.ro.

Articol scris de: Adrian Negru

REZUMAT VIDEO

Leave a Reply