Turul județului la fotbal | Experiența pe care am trăit-o la Udești

După o lungă perioadă de pauză, ne-am reluat activitatea în cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal” și am avut norocul de a vedea un meci foarte frumos! Sincer, mi-au lipsit meciurile din ligile inferioare, iarna părea că nu mă lasă să mă întorc la hobby-ul meu. Ne-am deplasat la Poieni, acolo unde echipa Silva Udești își desfășoară meciurile pe teren propriu. Sincer să fiu, singurul lucru care a lipsit a fost soarele. Terenul din Poieni se prezintă în condiții normale pentru Liga a V-a. După ce am hoinărit 20 de minute prin micuțul sat, am reușit să găsim terenul de fotbal și am așteptat nerăbdători începutul meciului.

Echipa gazdă a început furibund meciul, încă din primul minut irosind o bună oportunitate de gol prin Șerban Marian, după un șut puternic de la marginea careului mic. Portarul Grămeștiului a respins în corner și bănuielile mele se confirmau: vom avea un meci frumos. Același Șerban avea să fie și unul dintre cei mai buni jucători de pe teren până la pauză reușind să-și mai creeze 4-5 ocazii clare de gol. Din păcate pentru el, fără a fi concretizate. Cei din Grămești au ieșit la rampă prin câteva șuturi frumoase de la distanță și încet-încet începeau să domine meciul. Părea că pauza o să aducă un rezultat de 0-0, echitabil pentru ambele formații. Nu de aceeași părere a fost și Breniuc Răzvan, care a finalizat simplu din centrul careului după o demarcare demnă de un jucător profesionist, iar golul a fost al unui atacant pur-sânge. De altfel, Breniuc a fost unul dintre jucătorii de bază ai Cetății Suceava în Liga a II-a.

Ieșiți mai motivați de la cabine, cei din Udești par să forțeze marcarea golului doi, însă din prea mult entuziasm, în minutul 47, Hoștiuc Ovidiu, intrat pe teren după pauză, are o intrare imprudentă asupra căpitanului celor din Grămești și vede roșu direct părăsind după doar două minute de joc terenul. Silva nu se pierde și nici nu se retrage în defensivă, așa cum vedem că se procedează în meciurile mari, iar Breniuc (alintat „Bila” de prieteni), reușește dubla printr-o scăriță peste portarul advers în minutul 52. Deși, nu acuza lipsa unui om pe teren, jucătorii celor de la Silva Udești încep să scadă turația, ceea ce îl scoate la rampă pe Nechita Gabriel de la Grămești care reușește o execuție magnifică de la 30-35 de metri, exact sub bara transversală a lui Popa Valentin care făcuse un meci bun până atunci. Șut imparabil și scorul devine 2-1 în minutul 59. Trei minute mai târziu Ioniță Andrei, intrat și el după pauză, aduce egalarea pentru Grămești după un gol simplu pe lângă portar din mijlocul careului. Silva acuză șocul primirii foarte repede a două goluri și cedează inițiativa, echipa oaspete trecând de trei ori pe lângă gol până la finalul confruntării. Scor final 2-2, un scor echitabil per ansamblu cu mențiunea că echipa din Grămești a controlat autoritar partida din minutul 55.

Discutând la finalul jocului, am aflat că echipa este susținută financiar în toatalitate de către unul dintre proprii ei jucători și anume Ciprian Costan. Acesta declara că a fost nevoit să apeleze la proprii colegi de echipă în repetate rânduri, inclusiv pentru trasarea marcajului pe teren, lucru pentru care merită apreciat. În altă ordine de idei, mă întreb de ce primăria nu încurajează în nici un fel sportul și ca să fac o paranteză, am simțit peste tot pe unde am fost o comunitate foarte unită acolo unde primăria sponsorizează cât de puțin echipa de fotbal. Fotbalul unește oamenii, iar primăriile ar trebui să înțeleagă acest fenomen, ar trebui de altfel să înțeleagă că uneori este nevoie de mișcare pentru tineri și spectacol pentru locuitorii unei comunități. Nu vreau să intru în polemici, dar oare primăria nu are asistați sociali care ar putea să-și sacrifice o zi pentru trasarea marcajelor pe teren? Sau ne folosim de acești oameni doar ca fabrică de voturi?

Dorim să-i mulțumim domnului Costan pentru atitudinea lui, cu oameni ca el sportul nu moare! Știm că e un efort mare, mai ales când este din buzunarul unui singur om, îl asigurăm că îi suntem recunoscători și sperăm să ne reîntâlnim și la alte meciuri!

Silva Udești a început în urmatoarea formulă:

-Popa Valentin;

-Hostiuc Andrei;

-Bai Vasilică;

-Buziuc Emanuel;

-Boicu Marius;

-Modest Damian;

-Turnea Nicu;

-Colesniuc Dorin;

-Costan Ciprian;

-Breniuc Răzvan;

-Șerban Marian.

Rezerve: Pătrășcanu Costel, Buziuc Andrei, Struț Cosmin, Axinte Mihai, Hostiuc Ovidiu, Colesniuc Daniel și Colesniuc Ovidiu.

Antrenor: Bernard Dorel

La ora la care scriu aceste rânduri, meciul dintre Botoșani și Dinamo București tocmai s-a încheiat. Personal, cred că meciul de duminică dintre Silva Udești și Concordia Grămești a fost mai frumos și mai antrenat decât cel din seara aceasta. Sper să nu greșesc când spun asta, pentru mine, ligile inferioare au devenit mult mai interesante decât Liga I. Uneori, când pui suflet în ceea ce faci, bate toți banii din lume. Îmi mențin afirmația și fac și o invitație: oricare din cititorii site-ului, pot veni cu noi în etapa următoare să se convingă ( în limita a trei locuri disponibile în mașină). Drumul îl asigurăm noi, spectacolul îl vor asigura echipele de pe teren! Impresia lui despre viitorul meci, o vom posta împreună pe GalbenVerde.ro, garantez că va fi peste așteptările oricui!

Felicităm echipa din Udești și le dorim un parcurs cât mai bun! Ne bucurăm că ne-am revăzut cu cei din Grămești și îi felicităm pentru jocul bun!

Nu-mi rămâne decat să vă urez ”Sărbători fericite”, vouă cititorilor și să vă reamintesc că vineri trebuie să batem liderul. Ne vedem pe Areni!

PS: Invitația rămâne deschisă pentru următorul meci din cadrul „Turul județului la fotbal”!

Leave a Reply