Turul județului la fotbal | O reeditare a experienței din sezonul precedent la Vatra Moldoviței

Bucovina e renumită prin frumoasele locuri și peisaje pe care le are, iar toate acestea combinate cu fotbalul jucat din plăcere nu poate decât să te bucure că iei parte la așa ceva. 

Dacă este week-end atunci clar este un nou episod din cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal”. Episodul al treilea a celei de a doua ediții ne-a dus într-o locație pe care am vizitat-o și în sezonul precedent. Vatra Moldoviței… un loc încărcat de povestea frumoasă a munților ce înconjoară ținutul Sucevei. Revederea cu cei de acolo a fost mai mult decât plăcută pentru că oamenii respectă pe oricine le calcă pragul localității. Ne-am bucurat și noi să-i revedem pe Gabriel Niga, vice-primarul comunei, dar și pe Cristian Solcan, unul dintre cei mai implicați oameni pe care i-am întâlnit în cadrul acestui proiect. I-am găsit pe amândoi gânditori la meciul dintre echipa lor și cea a Drăgușeniului, însă erau optimiști, sperau într-un rezultat bun. Totuși la final am ținut să ”imortalizăm” printr-o fotografie această revedere.

Cum vă spuneam, Vatra Moldoviței ca și celelalte zone de munte ale Sucevei este o localitate încărcată de peisaje și oameni frumoși, oameni care se respectă unii pe alții. Față de vizita anterioară am găsit câteva modificări în lot pe care le-am aflat de la Cristian Solcan înaintea jocului. Au venit trei jucători, însă au plecat doi, dar și așa echipa a rămas neschimbată din punct de vedere al mentalității, un aspect pe care o deosebește pe Victoria Vatra Moldoviței de celelalte echipe din județ. Ca și atunci, și acum am observat încurajările jucătorilor, dar și a băncii tehnice la adresa celui care greșea fie o pasă, fie un șut, un aspect care m-a bucurat ca și privitor care prin acest proiect își dorește un fotbal frumos în care să domine fair-play-ul. Așa este, proiectul acesta își propune și acest lucru pe lângă promovarea echipelor și a localităților pe care le vizităm. Vremea la ora jocului a fost destul de rece, cerul fiind înnorat, însă imediat după marcarea primului gol norii au dispărut dincolo de munți, dar mai bine vă las să citiți un pic mai jos desfășurarea jocului.

Desfășurarea meciului dintre Victoria Vatra Moldoviței – Moldova Drăgușeni 

Jocul a început ca majoritatea din acest sezon de Liga a IV-a, la ora 11:00, o oră matinală într-o zi de duminică, motiv pentru care și ”celebrele” scandări ”Hai Victoria! Haide Vatra! Hei hei” au fost destul de timide, cu toate că în micuța tribună a fost o audiență destul de numeroasă. Jocul a început într-o notă de dominare a gazdelor, prin omul meciului de la ultima noastră vizită, Sergiu Pelinar și-a trecut în cont două mari ocazii. Prima ocazie a venit în minutul 13 când acesta a pătruns în careu și a șutat cu sete spre poarta oaspeților, însă șutul acestuia a zguduit puternic transversala porții, în aceeași fază mingea a ajuns la Bogdan Soare care a șutat puțin peste transversală. Douăzeci de minute mai târziu Sergiu Pelinar lovește mingea cu capul în urma unui corner însă balonul trece peste poartă, ghinion pentru Sergiu care m-a făcut să cred că tot el va pune mâna pe mingea oferită de Asociația Județeană de Fotbal după meci, dar Cornel Beldie două minute mai târziu a intrat în joc pentru a deveni jucătorul meciului trecându-și o ocazie, însă lovitura sa de cap nu a pus prea mari probleme portarului oaspeților. Dar în minutul 41 acesta s-a revanșat, a primit în adâncime o pasă de la Sergiu Pelinar care l-a pus în cursă, iar de data aceasta Cornel Beldie a înscris pentru 1-0, scor care a rămas neschimbat la pauză.

Repriza secundă a început cu o primă ocazie a gazdelor prin Michael Chelariu care l-a pus la încercare pe goalkeeper-ul Drăgușeniului cu un șut de la 20 de metri. În minutul 53, Lucian Jitariuc, un nume cunoscut pentru suporterii care au fost la acum trei sezoane la meciurile lui Rapid Suceava (actuala Foresta Suceava) pe Areni, acesta a lovit bara după o fază frumoasă făcută de cei din Vatra Moldoviței. Două minute mai târziu, Cornel Beldie reușește să facă dubla după o bâlbâială în defensiva oaspeților care s-au poziționat destul de prost în urma unui corner. În minutul 57, Cornel a fost aproape de hattrick, dar mingea șutată de acesta a trecut puțin pe lângă poartă. Pe final când Vatra Moldoviței se îndrepta spre victorie, golul oaspeților înscris de Răzvan Bîgu (un alt jucător care a trecut prin curtea celor de la Rapid Suceava) în minutul 93 le-a dat puține emoții gazdelor. Un minut mai târziu, Sergiu Pelinar putea duce scorul la 3-1 după ce a scăpat singur cu goalkeeper-ul advers, însă șutul acestuia s-a oprit chiar în pieptul portarului.

Lotul pentru acest joc al Victoriei Vatra Moldoviței 

Primul unsprezece: 

 1. Solcan Vasile (goalkeeper)
 2. Soare Bogdan
 3. Tivodari Toader
 4. Vicliuc Ionuț
 5. Ilie Cornel
 6. Negură Oto (căpitan)
 7. Pelinar Sergiu
 8. Jitariuc Lucian
 9. Beldie Cornel
 10. Fîrcal Iacob
 11. Chelariu Michael

Rezerve: 

 1. Macovei Eduard
 2. Moroșan Nicolae
 3. Badea Liviu
 4. Tâmpescu Alex
 5. Negură Mihai
 6. Bodale Ionuț
 7. Ciornei Cătălin

Banca tehnică:

 1. Niga Gabriel – delegat
 2. Lazăr Nicolae – antrenor principal
 3. Solcan Cristian – antrenor secund

Istoria partidei dintre Victoria Vatra Moldoviței și Moldova Drăgușeni a fost scrisă de către Cornel Beldie cel căruia i-am oferit la final și mingea pentru omul meciului în urma dublei din acest joc. Pe această cale îi dorim cât mai multe reușite.

La finalul jocului am reușit să mai schimbăm câteva vorbe cu cei din componența echipe și anume Gabriel Niga, vice-primarul comunei, o persoană dedicată acestui sport alături de antrenorii Lazăr Nicolae și Solcan Cristian.

Așadar, experiența frumoasă pe care am trăit-o în cadrul acestui episod o vom împărtăși cu voi, nu doar scris ci și într-un material video pe care încercăm să vi-l prezentăm cât mai repede. Totodată ținem să le mulțumim celor din Vatra Moldoviței pentru că și de această dată au fost deschiși și receptivi cu noi. Considerăm că în Vatra Molodviței am întâlnit una dintre cele mai unite comunități din toate localitățile pe care le-am vizitat până în momentul de față. Le dorim mult succes și poate cine știe, dacă ne vor mai invita și în partea a doua a sezonului o vom onora cu drag.

În încheiere, ținem să le mulțumim și partenerilor noștri: Asociația Județeană de Fotbal Suceava, NEst TV Channel, GazetaSV.ro, Costi Solovăstru, Nicu Horodenciuc, Ovidiu Munteanu și duminicapetarla.ro.

REVENIM CU MATERIALUL VIDEO ÎN CURÂND

Leave a Reply